לניקיון והיגיינה בגן הילדים חשיבות רבה וכלל שהגן נקי יותר, הסיכוי להיווצרות של מחלות מסוגים שונים, פוחת משמעותית. הניקיון חשוב בכל מתחם הגן בין אם במקומות האחסון של מוצרי המזון היבשים, המקרר, הכיורים בגן, השירותים, השולחנות והכסאות בהם הילדים אוכלים ומכינים יצירות וגם בחצר.
אחד האזורים המועדים לפורענות בכל מה שקשור לניקיון הוא ארגז החול. חתולי השכונה יכולים בקלות להגיע אל הארגז המהווה עבורם אזור חמים ונעים, להטיל בו את צרכיהם ואז ביום שאחרי, מבלי לשים לב הילדים יכולים לבוא עם זה במגע.
יחד עם זאת, החול יכול להזדהם גם דרך גורמים נוספים כמו למשל התרבות של זבובים או חרקים שנושאים מחלות מדבקות. את החול, הילדים נוטים להכניס לפה או לגעת בו ואז לשפשף את העיניים, האוזניים מה שעלול לגרום להיווצרות של דלקות גרון, דלקות אוזניים, מחלות מעיים ואפילו דברים חמורים יותר. לכן, יש חשיבות רבה לשמירה על ארגז חול נקי ומסונן בגן הילדים לאורך כל ימות השנה.
איך שומרים על ארגז חול נקי?
ראשית כל חשוב בסוף כל יום לכסות את ארגז החול. שנית, יש לבצע סינון של החול אחת לכמה שבועות בכדי לשמור עליו נקי ככל האפשר. בכל החצר, על פי הוראות משרד החינוך בכל מה שקשור להיגיינה ותברואה בגן, חשוב למנוע מצב של הטמעת צואה ולכן הניקיון הן בתחילת והן בסוף כל יום עבודה, לאורך כל השנה – חייב להתבצע.
בנוסף לכך:
- יש למקם את ארגז החול במקום מוצל בכדי למנוע מצב של שמש הקופחת על ראש הילדים.
- בתהליך התכנון של ארגז החול, יש לאפשר ניקוז סדיר של מים.
- הארגז חייב להיות בנוי מחומר אותו ניתן לנקות ולתחזק על בסיס קבוע.
- אחרי עונת החורף, מומלץ להוסיף לארגז חול נקי ומסונן.
- בתחילת כל יום, יש לעבור על הארגז ולנקות אותו מלכלוכים או גורמים זרים שלא אמורים להיות בו.
- בסוף כל יום, יש לאסוף את כל המשחקים למקום נפרד.