בעוד יש ילדים שנחשפים לבעלי חיים כבר מגיל 0 כי החתול או הכלב הגיעו לביתם עוד הרבה לפניהם, יש ילדים שגדלים ללא בעלי חיים. מחקרים רבים מראים כי ילדים הגדלים עם בעלי חיים בתוך הבית מפתחים מערכת חיסונית חזקה יותר ונדבקים הרבה פחות בוירוסים, חיידקים וזיהומים, בהשוואה לילדים אחרים. יחד עם זאת, יש גנים שבוחרים לשלב חוג עם בעלי חיים כדי שהילדים אכן ייחשפו לזה בגיל צעיר ויש לכך כל מיני סיבות.
בעיות קשב וריכוז
נמצא כי קיים קשר בין חשיפה של ילדים לבעלי חיים מגיל צעיר לבין הסיכוי שלהם לפתח בעיות קשב וריכוז. עצם המגע עם הכלב מאפשר להביא את הילד לידי ביטוי מבחינה רגשית ופיזית, מעלה את הביטחון העצמי של הילד ותורם רבות לריכוז של הילד ולהוויה שלו בתוך הגן.
התפתחות תחושתית
ילדים שבאים במגע עם בעלי חיים חשופים לעולם של מגע ותחושות. זה מאוד עוזר להתפתחות השכלית שלהם מצד אחד ולרצון שלהם להיחשף למרקמים שונים.
משפר תנועה
בעלי חיים זזים כל הזמן ולכם המגע איתם מעודד את הילדים לנוע במרחב על ידי ביצוע כל מיני סוגים של מטלות דרך הטיפול בבעלי החיים.
התחשבות באחר
דרך החשיפה לבעלי החיים הילדים לומדים שיש דברים נוספים בעולם והם מבינים מהי סבלנות, מבינים שעליהם לגלות אמפטיה עבור האחר ומגלים אחריות כלפיו וכלפי הסביבה.
לסיכום, אם אין ברשותכם את האפשרות להביא הביתה חיית מחמד, נסו לבחור בגן שמשלב חוג כזה או לקחת את הילד למקום עם בעלי חיים בשעות אחר הצהריים שאחרי הגן בין אם זה הבית במושב של סבא וסבתא, שכנים שיש להם כלב או כל דבר אחר.
עוד משהו שיעניין אותך:
הרבלייף – אורח חיים בריא
הרבלייף
הרבלייף בטוויטר, הרבלייף – תזונה נכונה, הרבלייף בפייסבוק