הורים רבים נתקלים בשאלות קשות כאשר הם רוצים להביא ילד לעולם בזמן שיש להם בעל חיים בבית.
האם הכלב יקנא באורח החדש? האם החתול יפגע בבריאות הילד בצורה כלשהי ועוד שאלות שמדירות שינה מעיני ההורים ומעמידה אותם בסיטואציה כמעט בלתי אפשרית בה לפעמים הם נאלצים לקבל החלטות קשות מאוד.
על מנת להקל על הדילמה ולשפוך עוד קצת אור על הנושא הבאנו לכם מספר מחקרים מעניינים ומידע מהימן אודות הפן הבריאותי והתנהגותי של נוכחות בעלי חיים בחייהם של ילדים.
האם קיימת השפעה בריאותית בשל נוכחות בעלי חיים?
אולי אתם מצפים למצוא סיבות שיקלו עליכם את הדילמה ואף יטו אותה לכיוון ויתור על בעלי החיים אך זה לא יבוא מהכיוון הבריאותי.
מחקרים שבדקו את המערכת החיסונית של תינוקות שגדלו בנוכחות כלבים בשנת חייהם הראשונה מצאו כי הסיכון לפתח אסתמה ירד בכשלושה עשר אחוזים בממוצע ואם זה לא משכנע מספיק אז נרשמו גם ירידות במספר דלקות האוזניים, ירידה בכמות האנטיביוטיקה לה נזקקו ואף ירידה במחלות וסימפטומים שונים כגון כאבי ראש, צינון וחום.
מנגד, ישנן מחלות זואונוטיות – מחלות אשר מועברות מבעלי חיים לבני אדם ומכך בהחלט צריך להיזהר. בעזרת טיפולים וטרינרים שוטפים, פרוטוקול חיסונים וטיפולים קפדני וחינוך נכון של הילד (ילדים לא צריכים לאסוף את צואת בעלי החיים) אז ניתן להימנע מהדבקות ממחלות אלו.
כיצד תושפע התנהגות הילד מנוכחות של בעל חיים?
האם שאלתם את עצמכם כיצד ישפיע הכלב או החתול על הילד? מהם ההשלכות של נוכחות בעל חיים על התנהגותו הסוציאלית של הילד? יש מי שבדק את זה עבורכם ומחקרים רבים שנערכו בנושא מצאו כי ילדים שגדלו לצד בעלי חיים נוטים להיות אמפתיים יותר כלפי סביבתם ואף מותירים רושם רב בעיני חבריהם והופכים פופולריים יותר.
חשבו רגע על האחריות הרבה שדורש גידול של בעל חיים וכיצד רואה זאת הילד. ילד שייקח חלק פעיל בגידול הכלב או החתול ילמד אחריות מהי, יפתח את יכולת המסירות ואף צפוי להיות פעיל יותר מבחינה גופנית, האמנם?
חברינו על ארבע דורשים זמן איכות, טיולים והקרה תשומת לב ואהבה. בעקיפין הם מעודדים את הילדים לבלות יותר זמן במחיצתם, לצאת איתם לטיולים במקום להידבק לטלוויזיה או לסמארטפון ולהשיב אהבה למי שמלקק אותם.
מתי כדאי להיזהר ולחשוב פעמיים?
אין בנאמר על מנת לצייר עולם אידאלי בו ישנו שילוב מושלם תמידי בין בעלי חיים לילדים וזאת מאחר וישנם בעלי חיים בעלי אופי אגרסיבי שלא חונכו לגדול לצד יקירנו הקטנים.
אם בעל החיים שברשותכם מגלה התנהגות תוקפנית כלפי מבוגרים, מבקרים ואפילו כלפיכם אז יש להימנע מלתת לילדכם להסתובב לידו בחופשיות. תתהו על קנקנו של בעל החיים שלכם ועל האופי שלו ורק לאחר מכן תחליטו האם זה יהיה נכון לגדל את שניהם תחת אותה קורת גג.
גם אם החלטתם שזה הצעד הנכון אז אין להוריד את העיניים מהילד בחודשים הראשונים (זה נכון תמיד לגבי ילדים:).
המאמר נכתב באדיבותה של ד"ר גלי מיכאלי – שירותי וטרינר בחיפה וחוף הכרמל
עוד משהו שיעניין אותך:
הרבלייף – אורח חיים בריא
הרבלייף
הרבלייף בטוויטר, הרבלייף – תזונה נכונה, הרבלייף בפייסבוק