הילדים שלנו הם כל עולמנו ואף הורה לא יכול להסביר או להעביר את התחושות והרגשות שלו כלפי הילד שלו לאדם שלא חווה הורות בעצמו.
טרם אנחנו בוחרים לראשונה מסגרת עבור ילדנו, אנו בודקים מגוון של אפשרויות רלוונטיות, משווים בין גני ילדים באזור שבו אנו גרים, מדברים עם הורים שכבר שילבו את ילדיהם באותו גן, לוקחים בחשבון המון שיקולים ורק אז מחליטים. גם אז, יכול לקרות מצב שבחרנו בחירה שגויה או כי במהלך שנת הלימודים משהו השתנה בגן ואנו מרגישים שמשהו לא בסדר והשאלה היא מה אנחנו בתור ההורים של הילד יכולים לעשות…? איזה כוח יש לנו לשנות…
הדבר המרכזי והחשוב שיסייע לנו בפתרון הבעיה הוא קודם כל להבין מה לא בסדר. האם היחס לילד שלנו על ידי הצוות שונה בהשוואה לילדים אחרים והוא מרגיש לא רצוי, האם הגננת מתנהגת לילדים לא יפה ומדברת אליהם שלא בנועם, האם ארגז החול מלוכלך ויש בו קקי של חתולים בכל בוקר, האם יש המון יתושים שעוקצים את הילדים, האם יש תופעת נשיכות בגן כלומר ילד או שניים שנושכים את הילדים האחרים – בקיצור חייבים קודם כל לשים את האצבע על הדבר שלא מתנהל כשורה.
לאחר מכן יש שתי דרכים לטפל בבעיה – הראשונה היא באופן פרטני כלומר להעביר למנהלת הגן את המידע, את התחושות שלנו, להסביר כי הילד שלנו מרגיש כך וכך, כי הוא מספר אחר הצהריים כך וכך. לאחר מכן שווה להמתין כמה ימים ולראות איך מנהלת הגן מטפלת בנושא. דרך אחרת היא להעלות את הבעיה בפני כל ההורים ולהיעזר בכוח שיש לכולם בכדי לשנות את המצב. בכל מקרה, מומלץ בתחילה לנסות לפתור את הבעיה ולשנות את המצב בדרכי נועם. אנו משמשים מודל לחיקוי עבור ילדנו וזה בדיוק השלב שבו הם לומדים מאיתנו כיצד מתמודדים ופותרים בעיות.