פירות וירקות חשובים לא רק לנו המבוגרים, אלא גם עבור ילדים ותינוקות. הפירות והירקות מכילים כמות גדולה של ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ולכן חשובים לתהליך ההתפתחות הפיזיולוגי של כל תינוק.
כבר מגיל 5 חודשים ניתן לשלב עם תחליף החלב או עם חלב האם ירקות ופירות מרוסקים. טרם מתחילים, חשוב לשים לב שהתינוק מביע סוג של עניין במאכלים אותם אנו המבוגרים אוכלים ומסוגל להחזיק את ראשו ביציבות.
חשוב לציין כי מדובר בטעמים נרכשים ובהתחלה, לפחות בכמה השבועות הראשונים התינוק יחמיץ את פניו בעת הטעימה ולכן דרושים הרבה סבלנות ואורח רוח. בשלב הראשון ניתן להתחיל ממעיכה של פירות כמו בננה, תפוח ואגס. כדאי לתת לתינוק לטעום בכפית כל פרי בנפרד ורק לאחר כמה פעמים שהוא טועם לשלב כמה פירות ביחד.
ניתן להיעזר במג’ימיקס או בבלנד או אפילו להעביר את התפוח והאגס על המגררת הכי קטנה של הפומפיה ואת הבננה למעוך במזלג. חשוב שהמרקם יהיה חלק ולא יהיו קליפות או גושים. בהתחלה נותנים כפית אחת פעמיים ביום ולאט לאט מעלים את המינון בהדרגה. ניתן לבשל במים ירקות שטופים או קלופים כמו למשל בטטה, תפוח אדמה, קישואים, דלעת וגם כאן ההמלצה הינה לתת קודם כל כל ירק בנפרד ורק אז לערבב כמה ירקות ביחד. חשוב לדעת כי התינוק רגיל לטעם המתוק של החלב ולכן ייקח לו זמן לפתח את חוש הטעם ולהביע עניין במזונות נוספים. חשוב לעשות את הכל בהדרגה, בסבלנות, לא לבצע מניפולציות על הילד בכדי שיאכל ולהקפיד על תפריט המומלץ על ידי טיפת חלב או רופא התפתחות.